Termos obiadowy

173060

Nowy produkt

Termos obiadowy dwukomorowy (komora ze stali nierdzewnej izolowana próżniowo o pojemności 470 ml oraz komora z tworzywa o pojemności 600 ml), z uchwytem, zamkiem i składanym widelcem z łyżką (łyżkowidelec).

Więcej szczegółów

W magazynie

Ostatnie egzemplarze!

199,83 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Termos obiadowy

Dwukomorowy termos obiadowy jest innowacyjnym pojemnikiem na pożywienie do wielokrotnego użycia. Termos składa się z dwóch oddzielnych pojemników połączonych zawiasem. Chodzi o idealny i praktyczny design do przechowywania ciepłych i zimnych pokarmów, np. gorącej zupy w izolowanej próżniowo komorze ze stali nierdzewnej oraz świeżej sałaty w komorze z tworzywa. Komora ta wykonana jest z BPA free Eastman Tritanu. Termos można przechowywać w lodówce – zawartość próżniowo izolowanej komory pozostaje ciepła.

Obie komory posiadają zakręcane zamknięcie i są całkowicie wodoszczelne. Termos można otwierać poprzez rozwarcie i zamykać przez opuszczenie. Termos posiada zamek uniemożliwiający przypadkowe otwarcie.

Przyjemnym bonusem jest uzupełnienie termosu składaną łyżką z widelcem, tzw. łyżkowidelec (czasem można się spotkać również z nawą spork – wyraz złożony z dwóch angielskich słów spoon i fork). Złożony łyżkowidelec wkłada się do wgłębienia w pokrywce. Nie trzeba więc nosić w kieszeniach kolejnych przyborów do jedzenia.

 

Parametry termosu obiadowego

  • Pojemność komory izolowanej próżniowo ze stali nierdzewnej: 470 ml
  • Pojemność komory z tworzywa: 600 ml
  • Wysokość: 200 mm
  • Średnica: 140 mm
  • Średnica ujścia: 80 mm
  • Waga: 580 g
  • Trzyma gorąco: 7 godzin dla cieczy**
  • Trzyma zimno: 22 godzin dla cieczy**

**Mierzenie wydajności izolacyjnej jest przeprowadzane z użyciem czystej wody. Czas, w którym zawartość termosu pozostaje ciepła/zimna, zależy od pojemności cieplnej danego posiłku. Można powiedzieć, że im więcej wody zawiera dany pokarm, tym wyższa jest jego pojemność cieplna i tym dłużej wytrzyma w termosie ciepły/zimny. Na przykład kaszka wytrzyma dłużej ciepła/zimna niż ryż. Dlatego posiłki zalecane do termosu to zupy, jedzenie papkowate, przekąski czy sałatki owocowe. Czas, w którym posiłek pozostanie ciepły/zimny, można przedłużyć podgrzaniem/ochłodzeniem termosu, patrz instrukcja.

 

Podsumowanie

  • Termos obiadowy z dwoma komorami.
  • Łyżkowidelec stanowi element termosu obiadowego - dostarczany jest wraz z termosem.
  • Thermos podwójna izolacja próżniowa – maksymalna izolacja cieplna.
  • Dolna komora wykonana jest z wytrzymałej stali nierdzewnej.
  • Górna komora wykonana jest z tworzywa BPA free Eastman Tritan.
  • Lekkie i kompaktowe wykonanie.
  • Szeroki wlew (szyjka).
  • Zaprojektowano do codziennego użytku.
  • Można myć w zmywarce.
  • Wodoszczelne zamknięcie, zamek uniemożliwiający przypadkowe otwarcie.
  • Łatwe mycie i czyszczenie.
  • AdobePDF Instrukcja - Termos obiadowy